top of page

ÖZGÜR ÖZTÜRK


Merhaba ben Özgür ÖZTÜRK, Eczacılık Fakültesinden Temmuz 2019’da mezun oldum,

5. Sınıf uzun dönem stajıma Amgen & Mustafa Nevzat ilaçta Medikal Departmanda başladım.

Staj sürecine okulumuzun İlaç Sektöründe 360 Derece programıyla Amgen&Mustafa

Nevzat firmasına kabul edildim.

Staj sürecinde Medikal departmanda daha çok ürünlerdeki etkin maddeler ve onların kullanımları hakkında en yeni ve güvenilir literatürleri takip ederek gelen medikal bilgi

taleplerini sürekli güncel bilgiler doğrultusunda cevaplanması konusunda görev aldığımdan

dolayı sürekli yeni bilgiler öğrenme ve literatür tarama konusunda kendimi geliştirme

fırsatı buldum.

Ayrıca ruhsat departmanından gelen KÜB ve KT dosyalarının kontrol edilmesinde görev

aldım. Bölgesel Medikal Müdür arkadaşlarla hekim ziyaretlerine çıkma fırsatı buldum.

Staj süresinde Medikal Müdür arkadaşlarla daha çok saha ziyaretlerinde bulunup sahada daha fazla tecrübe kazanmak isterdim. Uzun dönem stajımın bitmesiyle Amgen & Mustafa Nevzat ilaçta Medikal İletişim Uzmanı olarak çalışmaya başladım, Medikal İletişim Uzmanı olarak iç ve dış müşterilerden gelen medikal bilgi taleplerini yanıtlamak için medikal ve pazarlama ekipleri ile birlikte çalışıyorum ve şirket ürünleri hakkında zamanında ve doğru bilgi sağlama amacı ile medikal bilgilerin hazırlanmasından sorumluyum. Gelen medikal bilgi talepleri ile ilgili raporları hazırlamak ve sunmak ayrıca bu raporlar doğrultusunda ürünlerle ilgili sık sorulan soruları marka ekipleri ile paylaşmak gibi medikal departmanda çeşitli sorumluluklarım mevcut.

Genel olarak çalışma ortamından bahsedecek olursam gerçekten kendimi şanslı hissettiğimi söyleyebilirim, son derece sıcakkanlı, yardımsever çalışma arkadaşlarıyla çalışıyorum. Şu anda çalıştığım kurumumdan memnun olduğum için diğer firmalara bir başvurum olmadı, ancak mülakatlarda arkadaşlara vereceğim en önemli tavsiye gerçekten son derece istekli görünmeleri ve kendini net bir şekilde ifade etmeleridir.

Medikal departmanda, doktor ve eczacı ve diş hekimleri çalışabilmektedir. Ben de medikal departmanın bir parçası olmaktan ve staj yaptığım dönemden oldukça memnun olduğumu söyleyebilirim.

bottom of page