top of page

GSK'da Pazar Erişim

Merhaba ben Sena. Yeditepe Üniversitesi’nde eczacılık son sınıf öğrencisiyim. Gaziantepliyim, üniversiteye kadar orada yaşadım daha sonra İstanbul’a taşındım. Şu anda halihazırda GSK Pazar Erişim, Geri Ödeme ve Fiyatlandırma departmanında staj yapıyorum. GSK çalışma ortamı olarak herkesin kendini rahat ve güvende hissedebileceği bir ortam sunuyor bence. Organizasyondaki herkes işini iyi yapmaya ve bunu yaparken çevresindeki çalışma arkadaşlarına da yardımcı olmaya çok hevesli. Organizasyonda birçok departmanda birçok stajyer bulunduğu için aynı zamanda bir eğitim kurumu misyonu da var bence.

Eczacılık fakültesinde aldığımız eğitimi göz önüne aldığımda bir eczacının ilacın üretiminden hastaya ulaşmasına kadar geçen uzun yolda her noktada bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Pazar Erişim Fiyatlandırma ve Geri Ödeme departmanı bu yolun kısa bir parçası olarak gözüküyor ancak dışarıdan göründüğü gibi kolaylıkla çözümlenecek bir departman değil. Dolayısıyla bu departmanın neler yaptığını hangi noktalarda aktif olduğunu ve ne gibi faydalar sağladığını anlayabilmek için bu departmanda tecrübe edinmem gerekiyordu. Ben de bu motivasyonla başvurmuştum. Mülakat sürecinde dil, envanter ve yönetici mülakatı gerçekleştirdik.

10 aydır bu departmandayım. Görevlerim arasında ülkemizdeki fiyatlandırma regülasyonlarını, bu kapsamda kurumlar tarafından yayımlanan listelerin düzenli takibini sağlamak ve geri ödeme-fiyatlandırma ile ilgili işlerde ekibimize destek sağlamak var diyebilirim.

Bu departmanda çalışmaktan çok memnunum, ekip içinde herkesin iletişime açık hoşgörülü ve anlayışlı olduğu bir ortamda çalışmak gerçekten çok keyifli. Öğrenme isteğimin karşılandığını görmek tabii ki beni de fazlasıyla motive ediyor. Daha öncesinde Pazar Erişim departmanının neler yaptığını bu kadar detaylı bilmiyordum elbette. Aslında bu departmanda çalışan eczacıların sayısı daha önceki yıllara göre oldukça arttı. Eczacılık fakültesi mezunlarından serbest eczane veya hastane eczacılığını tercih etmeyenlerin her yıl artması sebebiyle de zaman geçtikçe daha da artacaktır diye düşünüyorum.

Son olarak bu alanda staj yapmayı kesinlikle tavsiye ederim çünkü ilacın molekül düzeyindeki bilgisine hakim olarak mezun oluyoruz fakülteden ancak bunun gerçek hayattaki yansımalarını gözlemlemek için Pazar Erişim ve  Fiyatlandırma departmanında staj yapmak hem sektörel hem meslek anlamında bambaşka bir bakış açısı kazandıracaktır.




bottom of page