top of page

Herkese merhaba;

Ben Elif Kutlu. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 4.sınıf öğrencisiyim. Okulumuzun ilk İngilizce Program öğrencilerinden biriyim ve bu beni endüstriye yakınlaştıran en büyük faktörlerden birisi oldu. Meslek edindiğim bilim dalını evrensel dil olan İngilizce olarak görmek uluslararası firmalarda çalışmak için beni oldukça motive etti.

2. sınıfı bitirdiğimde stajımı ikiye bölmeye karar verdim ve 3 haftasını eczanede, 5 haftasını ise firmada yaptım. Bayer Pharmaceuticals’da Medikal İşler Stajyeri olarak ilaç endüstrisi alanında kariyerimin ilk adımını atmış oldum.

Bu işi profesyonel yapan bir firmayla birlikte özgeçmişimi hazırladık ve gönderdim. Böyle bir yöntemi tercih etmemin sebebi, ilk deneyimim olduğu için uygun olmayan bir formatta özgeçmiş ile başvuru yapmaktan çekinmemdi. Biyokimya dersindeyken mülakat için arandım, hayatımın en mutlu biyokimya dersini geçirmiş olabilirim.

Mülakata gitmeden önce firma hakkında detaylı bir araştırma yaptım; tarihi, departmanları, piyasada olan ilaçları vs. Mülakat esnasında bu bilgiler oldukça işime yaradı. Mülakatımı İnsan Kaynakları Uzmanı Türkçe olarak gerçekleştirdi. Okul hayatım, sosyal hayatım, hayallerim hakkında sorular sordu. Kendisi de Bayer’in beklentilerinden, bu ailede olmanın sorumluluklarından bahsetti.

Medikal Departmanı’nın genel görev tanımı ve sorumluluklarından bahsetmem gerekirse bilimsel verinin toplanması, işlenmesi ve firma bünyesine katılmasını sağlamaktır. Bu süreçte sağlık sektörünün paydaşları olan eczacı, hekim ve diş hekimlerinden yardım alınır. Ben stajım boyunca bu bilgi paylaşımlarının yapıldığı “Yuvarlak Masa Toplantıları” ve “Standard Operating Procedure” denilen dökümantasyon sistemi üzerinde çalıştım. Bunun yanı sıra departmandaki çalışanlara arşiv/düzenleme konularında yardımcı oldum. Medikal Departmanında olan her birimden ayrı oryantasyon aldım, çalışan herkes bana yeni bir şeyler katmaya çalıştı. Medikal Departmanı dışında İnsan Kaynakları Departmanı da tüm stajyerlere yönelik bilgilendirici, sosyal becerileri öne çıkarmaya yönelik etkinlikler düzenledi.

Bayer açık ofis şeklinde çalışan bir firma. Bu sosyalleşmek, diğer departmanları keşfetmek için çok güzel bir fırsat. Galiba bunun biraz geç farkına vardım, tekrardan staj yapacak olsam bu konuda daha girişken davranırdım. Benim için çok güzel bir deneyimdi. Kendimi orada çalışan eczacılardan biri olarak hayal ediyorum ve bunun için emek harcıyorum. İlerde ilaç firmasında kariyer hedefleyen tüm eczacılık öğrencilerine böyle bir staj deneyimini tavsiye ediyorum.

bottom of page