top of page

BORAN ARSLAN


Merhaba, ben Boran Arslan. İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2019 yılı mezunuyum. Okul hayatım boyunca üretim, kalite kontrol, eczane, hastane ve pazarlama gibi bir ilacın yaşam döngüsünü inceleyebildiğim pek çok alanda staj yapma fırsatı buldum. Bu alanlardan içinde bulunmaktan en çok memnun olduğum ve daha sonrasında bu bölümde işe başladığım ilacın yaşam öyküsüyle ilgili kritik kararların verildiği pazarlama stajımdan sizlere bahsetmek istiyorum.

5.sınıf olduğum 2018-2019 eğitim yılının iki dönem stajında da Ali Raif İlaç Sanayi (ARİS) firmasının pazarlama departmanında bulunma fırsatı edindim. Staj imkanını ise İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından organize edilen, ilaç sanayisi ve eczacılık öğrencilerini bir araya getiren İlaç Sektöründe 360 Derece Eğitim Programı ile elde etmiştim. Bu programa benim dönemimde bir genel İngilizce sınavı ve ardından gerçekleştirilen mülakat ile katılabiliniyordu.

Her stajda olduğu gibi kişinin farkında olduğu ve olmadığı yönlerini keşfedip kendisinde geliştirebileceği alanlar bulmasi bu staj için de geçerliydi. Bir eczacılık öğrencisi olarak, ilacı iyi bilip güçlü ve zayıf yönlerini kolaylıkla tespit edebilsem de pazarı yorumlama, kullanılan yardımcı sistemler ve ekonomik dinamikler konusunda deneyimsizdim. Ancak şanslı olduğum kısım bu konularda kendimi geliştirmeme olanak sağlayan projelerde çalışmamı sağlayan bir yöneticiye ve her konuda destek alabildiğim bir çalışma ortamına sahip olmamdı.Bu anlamda staj sürem boyunca pazarlama alanında deneyim kazandığım sunumlar haricinde dışarıdan bir göz olarak yaratıcı fikirlerim ile ekibe katkı sağlama imkânım da oldu. Lansman ve ürün eğitimi hazırlığında eğitimleri çeşitlendirmek ve ilginç kılmak için ortaya sunduğum fikirlerin uygulanma aşamalarına dahil olmak stajımın en unutulmaz anlarındandı.

Yukarıda bahsettiğim deneyimleri ve bu deneyimler sonrası ARİS’te pazarlama departmanında işe başladığımı da düşünerek ilgisi olan veya en azından merak eden arkadaşlarıma pazarlama stajını tavsiye ederim. Ancak pazarlama departmanında güçlü iletişim ve verileri yorumlama becerilerinin önemli olduğunu da belirtmek isterim.

H

erkese mutlu bir eğitim ve çalışma hayatı diliyorum.

bottom of page