top of page

Berat Selçuk Alyurt



Merhaba, ben Berat Selçuk Alyurt. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 5.sınıf öğrencisiyim. Eczacılık öğrencisi olduğum ilk yıllardan itibaren ilaç endüstrisine ve bu alanda eczacının önemine olan merakımdan dolayı kariyerime sektörde başlamaya karar verdim. Bu hedefim doğrultusunda stajımı ilaç endüstrisinde gerçekleştirmek için Linkedin üzerinden karşıma çıkan AbbVie Xperience Staj Programı’na başvuruda bulundum. İngilizce mülakat, grup mülakatı ve birebir mülakat gibi aşamalardan geçerek Hematoloji Medikal Departmanına kabul edildim ve Nisan 2022’den itibaren AbbVie’de staj yapmaktayım.


Stajımın ilerleyen zamanlarında, medikal departmanına olan merakım kariyer yolculuğuma bu alanda devam etme isteğine döndü. Medikal departmanı neler yapar sorusunu şu şekilde yanıtlayabilirim; Tedavi alanını, hastalığı ve ürünü derinlemesine bilmek, yeni gelecek ürünler hakkında araştırmalar yapmak, hekimlerle iletişim kurmak ve sunumlar yapmak, medikal stratejiler geliştirmek, güncel literatürleri takip etmek ve medikal mesajlar çıkarmak, ilgili diğer departmanlarla beraber çalışmak ve medikal destek sağlamak. Literatür incelemesi ve analiz yapmanın, sürekli olarak güncel bilgileri ve gelişmeleri takip etmenin medikal departmanı için önemli yetkinliklerden olduğunu düşünüyorum. Medikal departmanı ve tabii ki diğer tüm alanlar için çok önemli olan bir diğer beceri ise; iletişim.


Staj sürem boyunca makale sunumlarının yapıldığı ve bilgi aktarımlarının gerçekleştirildiği toplantılara katılarak sunumlar yapıyorum. Bu süreçte literatür inceleme ve sunum becerilerimin geliştiğini görebiliyorum. Ayrıca medikal dijital materyaller yapılması, bu süreçte ajansla ve iç paydaşlar olan grafiker, BTS departmanı ve medikal ekip ile iletişim kurulması ve materyallerin kullanıma hazırlanması aşamalarında görev alıyorum. Ekip içi iletişimin çok güçlü olması, yardımlaşma ve öğretme konusundaki desteği hissetmem stajımın bana kattığı güzel birikimlerden bazıları. Durumlara farklı bakış açıları ile yaklaşabildiğimi ve bu sürecin bana vizyon kattığını söyleyebilirim. Önemli süreçlere beni dahil ederek gelişimime katkı sağladıkları ve beni değerli hissettirdikleri için bu ekiple çalışmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissettiğimi söylemek istiyorum.


Eczacılık fakültesi öğrencileri olarak sektörde birçok alanda staj yapma fırsatımız var. Medikal departmanına ilgisi olan eczacılık öğrencilerinin stajlarını bu alanda yapmalarını ve deneyim kazanmalarını kesinlikle tavsiye ediyorum. Eczacılar olarak hastalara dokunmak ve onların hayatlarını iyileştirmek için ilaç endüstrisinde önemli roller oynayabileceğimizi düşünüyorum.

bottom of page