I'SPEAK
Akan Abdula ile Nöropazarlama, Tüketici Davranışları ve Büyük Veri
Bu yayınımızda, bir araştırmacı ve girişimciden; markaların satış stratejilerini oluştururken topladıkları verileri nasıl analiz ettiklerini *öğrenecek* tüketici davranışlarını çözümleyebilmek amacıyla, bilinç dışına inerken hangi yaklaşımları kullandıklarının farkına varacaksınız. Tüketici sadakati markalar açısından ne derece önemlidir? Bilinç dışı hareketlerimiz, pazarlamada bizlere nasıl geri döner? Büyük veri ile içgörü okuyabilmek için tüketicilerle nasıl bir ilişki kurulmalıdır? Merakınızı giderecek tüm cevaplar podcast'imizde sizleri bekliyor!
Kadın Sağlığında Makine Öğrenimi Uygulamaları - Doç. Dr. Zeynep Madak Erdoğan
Dinleyeceğiniz bu podcast'te; kadın sağlığında makine öğrenim uygulamalarının nasıl bir yeri olduğuna yanıt bularak, konunun detaylarını bu alanda birçok çalışması olan uzman konuğumuzun anlatımından öğreneceksiniz. Kadın sağlığının biyolojik ve sosyal belirleyicileri nelerdir? “Büyük Boyutlu Veri” kullanarak çok ölçekli analiz laboratuvarda nasıl kullanılır, neden çok ölçekli analiz ve biyobelirteç tanımlamaya ihtiyaç duyarız? Menstural döngünün farklı evrelerinde ilaçların etkilerinde belirli değişimler gözlemlenebilir mi?
Gelecekte, hastalıkların veri analizi çalışmalarında daha da yaygınlaşacağını öngördüğümüz makine öğrenim uygulamalarını net ve anlaşılır örneklerle keşfetmek için podcast'imiz sizleri bekliyor!
Yapay Zeka ve Yenilikçi İlaç Adayı Moleküllerin Tasarımı
Dinleyeceğiniz bu podcast'te; alanında birçok çalışması bulunan konuğumuz Erdem Büyükbingöl'ün anlatımından yapay zeka programlarının sağlıkta ve ilaç geliştirme çalışmalarındaki kullanımını öğrenerek, yenilikçi ilaç adayı moleküllerin tasarımı ile ilgili birçok bilgi öğreneceksiniz. "İlaç moleküllerinin tasarımları" konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? "Personal Drug Therapy" yani "Kişisel İlaç Tedavisi" kavramı uygulanmaya çalışılırken genetik varyasyonlar ilaç molekülleri tasarımı çalışmalarını nasıl etkiliyor? İlaç adayı moleküllerinin keşfedilmesi ve tasarlanması sürecinde yapay zekadan faydalanma süreci ülkemizde hangi seviyede? Kendimizi yapay zeka konusunda nasıl geliştirebiliriz?
İlaç Endüstrisine Giriş: Mezuniyet Öncesi vs Mezuniyet Sonrası
2 farklı bakış açısından ilaç endüstrisini dinleyeceğiniz podcast'imizde; bir taraftan öğrenciyken ilaç endüstrisinde çalışmak, üniversite ve iş hayatını dengeli bir şekilde yürütebilmek gibi başlıkları bu süreçleri halâ deneyimlemekte olan bir isimden dinlerken diğer taraftan da bir endüstri eczacısının gözünden bu sektörü tanıyacak, mezuniyet sonrasında firmalar tarafından aranan isim olabilmek için öğrencilik yıllarımızı nasıl daha etkili geçirebileceğimizle ilgili öneriler duyacaksınız.